Bandenservice

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?

Uw autobanden hebben nogal wat te verduren. Ze moeten het gewicht van de auto en de inzittenden dragen en daarbij zo weinig mogelijk de oneffenheden in het wegdek doorgeven. Daarnaast moeten ze een goede grip op de weg hebben, op allerlei soorten wegdek en onder verschillende weersomstandigheden. Het is dan ook van belang dat er goede banden onder uw auto zitten en dat die banden in goede staat verkeren en voldoende profiel hebben.

Bij Auto Berkelaar controleren we uw banden graag op veiligheid. We kijken naar de profieldiepte van uw banden en of ze mogelijk scheef zijn afgesleten. Ook als de banden nog voldoende profiel hebben kunnen ze wel beschadigd zijn of door veroudering droogtescheurtjes vertonen.

Rijden op te zachte banden geeft extra slijtage van de banden, verhoogt het brandstofverbruik én kan tot onveilige situaties leiden. Een juiste bandenspanning levert niet alleen brandstofbesparing op, maar zorgt er ook voor dat banden langer meegaan. Bovendien rijdt u een stuk comfortabeler! Het is niet altijd nodig om alle banden te vervangen; 2 voor of 2 achter kan soms ook heel goed.

Van zomer- naar winterbanden of andersom

Bij AutoBerkelaar hebben we o.a. de volgende merken aan zomer- en winterbanden: Michelin, Vredestein, Continental, Bridgestone, Dunlop, Goodyear, Khumo, Toyo, Yokohama en Kleber. Het wisselen van uw banden duurt gemiddeld een uur. Dit is inclusief het monteren en balanceren van de banden. Een wielenwissel duurt tussen de 30 en 45 minuten.

Natuurlijk kunnen we voor u de banden in opslag houden, als u hier zelf geen ruimte voor heeft. Wij slaan uw banden dan veilig voor u op in ons bandenmagazijnen, tot de volgende wissel!

 

Volg ons ook op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte!